ȘCOALA DE YOGA INTEGRALĂ DIN MOLDOVA

Trăiește fericirea supremă
prin Yoga!

Shakti

Ce este Shakti?

În tradiția tantrică se spune că tot ceea ce exista este efectul interacțiunii continue dintre cei doi poli opuși: static - Shiva și dinamic - Shakti.

Partea exterioară a oricărei forme sau obiect reprezintă aspectul creator al forței dinamice, iar în partea interioară a creației există mereu o forța statică, ce reprezintă nucleul sau inima existenței fenomenale.

Drept principiu universal, Shiva este supremul arhetip masculin, stăpânul sexualității transcendente, lumina eternă a Conștiinței care strălucește în adâncimile Creației.

Shiva - Principiul Masculin Universal

Imobilitatea sa fascinantă este irezistibil de atrăgătoare ce emană o splendoare dumnezeiască. Shiva este contrapartea masculina a lui Shakti, fiind considerat iubitul universal.

Shakti - Principiul Feminin Universal

Shakti este principiul universal al energiei, puterii și creativității. Această energie este considerată a fi Mamă Universală. Ea este însuși acest Univers ce izvorăște din pântecele ei.

Indiferent de numele pe care îl poartă, Shakti este întotdeauna atrasă de iubitul ei cosmic, marele Shiva, care plin de iubire contemplă fascinat dansul mirific al iubitei sale.

Shakti sau energia universala se polarizează sub cele doua aspecte: static și dinamic, care coexistă mereu. Manifestarea lui Shakti nu cunoaste nici început și nici sfârșit. Activitatea ei este continua și infinită, urmând totuși un ciclu bine stabilit, alternând perioadele de mișcare cu cele de repaus. 

Tantricii consideră manifestarea lui Shakti perfect liberă, fără a fi supusă sau constrânsă de legi sau dogme. Astfel, nu exista nimeni și nimic care să se opună în fața dorinței ei de a se manifesta. În hinduism Shakti este reprezentată sub mai multe forme, în strânsă legătură cu aspectele precise pe care le manifestă. Cele mai cunoscute sunt: Parvati, zeița frumuseții și încântării divine; Sati, aspectul tragic al său și Kali, fața teribilă a Energiei divine.

 

Calitățile principale ale unei Shakti:

- este în permanenta transformare;

- nu face compromisuri;

- are o încredere în sine de nezdruncinat;

- are simțul umorului;

- are voință spirituală de neclintit;

- este modestă și răbdătoare;

- manifestă respect, bunătate și amabilitate;

- este jucăușă și spontană;

- este plină de bun simț și modestie;

- dispune de puterea de a iubi fără măsură;

- este înțeleaptă, empatică și intuitivă;

- are o frumusețe interioară aparte;

- este impecabilă și irezistibilă;

- este generoasă și detașată;

- poate înlătura rapid toate barierele;

- urmărește să-și trezească sufletul;

- este mereu îndrăgostită de viață și divin.

Tipărire Email